фінансовий аналіз діяльності підприємства реферат

реферат на тему Аналіз фінансового стану підприємства. Подробнее о работе: Читать или Скачать. ВНИМАНИЕ: Администрация сайта не рекомендует использовать бесплатные Рефераты для сдачи преподавателю, чтобы заказать уникальные Рефераты, перейдите по ссылке Заказать Рефераты недорого. Смотреть Скачать Заказать. 2. ЗМІСТ. ВВЕДЕННЯ 3. Зробити аналіз і оцінку фінансових результатів діяльності підприємства. Розділ 1 Сутність і призначення аналізу фінансового стану підприємства. Поняття, значення й задачі аналізу фінансового стану підприємства. Господарюючий субєкт здійснює свою виробничу діяльність на ринку самостійно, але в умовах конкуренції.


Фінансовий аналіз діяльності підприємства. У сучасних економічних умовах діяльність кожного господарюючого суб'єкта є предметом уваги великого кола учасників ринкових відносин (організації й осіб), зацікавлених у результатах його функціонування. На підставі доступної їм обліково-економічної інформації вони намагаються оцінити фінансове становище підприємства. Основним інструментом для цього слугує фінансовий аналіз, за допомогою якого можна об'єктивно оцінити внутрішні і зовнішні відносини аналізованого об'єкта, а потім за його результатами прийняти обґрунтовані рішення.


Курсова робота. Дисципліна: Фінанси підприємства. Тема: Аналіз фінансової складової діяльності підприємства. >Виполнил студент грн. 1 -47Щурова А.В. 1. Теоретично аспекти аналізу фінансової складової діяльності підприємства. 1.1 Аналіз фінансового становища підприємства. 1.1.1 Поняття, мета, завдання й зміст аналізу фінансового становища. 1.1.2 Система показників, використовувана для аналізу фінансового становища. 1.1.3 Методи аналізу фінансового становища. 1.2 Аналіз фінансової стійкості підприємства. 1.2.1 Поняття фінансової стійкості, і психологічні чинники, що впливають неї. 1.2.2 Основні показники фінансової стійкості.


Методи аналізу фінансового стану підприємства постійно вдосконалюються по мірі настання змін в економічному середовищі нашої держави. Нові ідеї та принципи в цій сфері в першу чергу доходять до користувачів періодичних економічних видань, які також використовувались під час підготовки курсової роботи. Ефективне виробництво та реалізація якісної продукції позитивно впливають на фінансовий стан підприємства. Збої у виробничому процесі, погіршення якості продукції, ускладнення з її реалізацією ведуть до зменшення надходження коштів на рахунки підприємства, внаслідок чого погіршується його платосп


Аналіз фінансового стану підприємства. Фінансовий стан підприємства - це сукупність економічних параметрів, які відображають наявність, розміщення і використання фінансових ресурсів. Фінансовий стан підприємства характеризує забезпеченість власними оборотними коштами, оптимальну відповідність запасів товарно-матеріальних цінностей потреб виробництва, своєчасне проведення розрахункових операцій, рівень платоспроможності. Першочергові завдання аналізу фінансового стану Стійкий фінансовий стан підприємства залежить від результатів виробничої, комерційної і фінансової діяльності.


Методика фінансового аналізу включає три блоки: аналіз фінансового стану, аналіз фінансових результатів та аналіз ефективності фінансово-господарської діяльності підприємства. Основними джерелами інформації для визначення фінансового стану підприємства та його фінансових результатів є фінансова звітність підприємства, а саме: Баланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про рух грошових коштів та Звіт про власний капітал. Баланс є основою для проведення аналізу фінансового стану підприємства, а Звіт про фінансові результати дає змогу проаналізувати структуру доходів і витрат підприємства та виз


Аналіз фінансової діяльності підприємства. Категория: Бухгалтерский учет, аудит. Аналiз фiнансової дiяльностi пiдприємства. Варiант – 3. Приватне пiдприємство “ Маяк ”. 4. Розробити комплекс пропозицiй щодо вдосконалення господарської дiяльностi пiдприємства за результатами аналiзу цiєї дiяльностi. Приватне пiдприємство «Маяк» Фрагменти звiту про фiнансовi результати (за даними роботи пiдприємства у 2011 р.) За перiод


Аналіз фінансової діяльності підприємства. Категория: Бухгалтерский учет, аудит. Аналiз фiнансової дiяльностi пiдприємства. Варiант – 3. Приватне пiдприємство “ Маяк ”. 4. Розробити комплекс пропозицiй щодо вдосконалення господарської дiяльностi пiдприємства за результатами аналiзу цiєї дiяльностi. Приватне пiдприємство «Маяк» Фрагменти звiту про фiнансовi результати (за даними роботи пiдприємства у 2011 р.) За перiод


Фінансова діяльність підприємств - Реферат. Категорія: Реферати. Розділ: Фінанси. Аналіз фінансової діяльності і контроль за нею на підприємстві полягає в перевірці виконання фінансових, кредитних і касових планів, цільового використання коштів, платоспроможності підприємства, своєчасності та повноти виконання фінансово-кредитних операцій, аналізу балансів і звітів (місячних, квартальних, річних).


2.3 Аналіз фінансових результатів підприємства. 2.4 Оцінка фінансового стану підприємства. 2.5 Система оподаткування підприємства. Фінансова діяльність - це система використання різних форм і методів для фінансового забезпечення функціонування підприємства досягнення ними поставлених цілей, тобто це та практична фінансова робота, що забезпечує життєдіяльність підприємства, поліпшення її результатів [1, с.77]. Фінансову діяльність підприємства спрямовано на вирішення таких основних завдань [1, с.77]: фінансове забезпечення поточної виробничо-господарської діяльності; пошук резервів збільшення доходів, прибутку, підвищення рентабельності та платоспроможності


Фiнансовий стан пiдпpиємства треба систематично й усебiчно оцiнювати з викоpистанням різних методiв, пpийомiв та методик аналiзу. Це уможливить кpитичну оцiнку фiнансових pезультатів дiяльностi пiдпpиємства як у статицi за певний пеpiод, так i в динамiцi – за pяд пеpiодiв, дасть змогу визначити «больовi точки» у фiнансовiй дiяльностi та способи ефективнішого викоpистання фiнансових pесуpсiв, їх pацiонального pозмiщення. 1. 2.


Аналіз фінансових показників діяльності машинобудівного підприємства. 11.1. Сутність фінансового аналізу та його особливості. Підвищення ролі фінансового аналізу підприємства та його актуальність об’єктивно зумовлені такими причинами - залежністю від отриманих фінансових результатів через необхідність фінансування процесів відтворювання своїх активів, що вимагає: налагодження зв’язків з банками задля отримання кредитів; або емісії боргових цінних паперів (векселів, облігацій та ін.); або прискорення оборотності обігових коштів, наприклад, через факторинг (переуступку права боргу) або надання знижок «сконто», які зацікавлюють покупця прискорювати оплату за вже отриману продукцію, та ін.


Фінансовий стан підприємства залежить від виробничих або комерційних результатів діяльності, ефективності організації і використання фінансових ресурсів. Чим вище показники виробництва і реалізації продукції, нижче собівартість, тим вище рентабельність і прибуток, тим краще фінансовий стан підприємства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

фанфик по кнэл марина ступкина отмененная свадьба

тест mmpi 377 вопросов ответы

темы по самообразованию в группе раннего возраста по фгос